Atlas Telecom Network Romania    
Making New Rules
 
Home
Despre
Press
Servicii
Contract cadru
Parteneri
Network
Selfcare
Contact
Press
pagina: 1 2 3 4
:: 28 - 30 Octombrie 2003
     La noua luni de la liberalizarea pietei de telecomunicatii din tara noastra, compania ATLAS TELECOM NETWORK ROMANIA - parte a grupului international ATLAS TELECOM - lanseaza propria retea de telefonie, fiind primul operator care intra pe piata de telecomunicatii dupa 1 ianuarie 2003.

Reteaua ATLAS TELECOM va asigura apeluri in retea, catre alte retele nationale, precum si apeluri internationale, utilizand o solutie de telefonie in sistemul DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony) - standard IMT 2000. Compania ofera atat servicii de telefonie fixa clasica, cat si o optiune numita "mobilitate limitata", care permite unei parti dintre abonati sa poata avea acces in orice celula radio, asigurand inclusiv roaming intre celule. De asemenea, operatorul va asigura si interconectarea cu principalii operatori de telefonie fixa si mobila din Romania

Proiectul pilot a fost finalizat in Oradea, urmand ca in urmatorii ani reteaua sa acopere principalele 20 de orase ale tarii, cu un numar estimat de peste 1.000.000 de abonati. Investitia totala a proiectului va atinge suma de 100 de milioane de Euro.
Grupul de companii ATLAS TELECOM, fondat in 1995, este o companie de telecomunicatii globale integrate care ofera servicii novatoare pentru numeroase sectoare aflate in plina expansiune. Strategia care conduce activitatea grupului este bazata pe agresivitatea penetrarii in piata si pe un echilibru optim intre riscurile investitorilor si venituri.
Echipa Atlas


Forumul Regional de Comunicatii
     In perioada 28-30 octombrie are loc la Athenee Palace Hilton Forumul Regional de Comunicatii (FRC), cea de-a doua editie a "International Broadband Communications Conference". Forumul Regional de Comunicatii se axeaza pe evaluarea tehnologiilor avansate de comunicatii si pe promovarea interoperabilitatii tehnologice la nivel regional. Evenimentul este organizat sub patronajul Comisiei Parlamentare pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor a Camerei Deputatilor si cu sprijinul Asociatiei Operatorilor de Telecomunicatii din Romania. Programul forumului include o masa rotunda reunind factori de decizie politica din 18 tari din Europa Centrala si de Sud-Est: Albania, Austria, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Germania, Grecia, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Italia, Malta, Polonia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Turcia si Ungaria. Forumul Regional de Comunicatii reuneste reprezentantii unor importante companii ce activeaza pe piata romaneasca si europeana. Detalii la www.broadbandconferences.ro.
AgoraNews.Events
 
:: August 2003
      Atlas Telecom ofera cadou Cartele Prepaid in valoare de 5USD pentru convorbiri internationale. Aceste cartele preplatite se gasesc in interiorul Catalogului CONNECT 2003.

Mod de utilizare a cartelei preplatite pentru convorbiri internationale:
1. Formati numarul de acces la serviciul ATLAS TELECOM (021) 40 87 345 (*tarif normal).
2. Selectati limba dorita: 1 - pentru limba romana, 2 - pentru limba engleza.
3. Introduceti codul PIN (de pe cartela preplatita).
Veti fi informat in legatura cu creditul disponibil.

  

4. Introduceti numarul de telefon international pe care doriti sa-l apelati .
Pana la stabilirea apelului, veti fi informat cate minute puteti vorbi cu destinatia selectata (in functie de creditul disponibil si tariful catre acea destinatie).
5. Daca dupa terminarea convorbirii doriti sa efectuati o noua convorbire sau sa consultati creditul ramas, apasati tasta (*).

* Serviciul este promotional - numarul de acces va fi inlocuit cu un numar gratuit in momentul in care Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii va definitiva planul national de numerotatie.
Mai multe detalii despre modul de utilizare si tarifele practicate se gasesc la
Atlas Prepaid.
Echipa Atlas

 

:: 1 Iulie 2003
     ATLAS TELECOM NETWORK ROMANIA a lansat in Oradea prima retea de telefonie fixa cu "mobilitate limitata" in sistem DECT, fiind primul operator de telefonie care sparge monopolul telefoniei fixe, detinut de Romtelecom. La proiectul pilot s-a lucrat peste 12 luni, urmand ca in urmatorii ani reteaua sa acopere principalele 20 de orase ale tarii, avand ca tinta peste un milion de abonati in urmatorii trei ani. In aceasta directie ATLAS TELECOM a primit aprobarea ANRC pentru cele un milion de numere necesare in prima faza. La Oradea, in toate zonele municipiului, firma a instalat peste 1.400 celule exterioare DECT de emisie-receptie radio, cit si alte inele metropolitane de fibra optica si cupru, cabinete (cutii) stradale. Investitia totala a proiectului va atinge suma de 100 de milioane de euro, pina in anul 2005.

Reteaua ATLAS TELECOM va asigura apeluri in retea, catre alte retele nationale fixe si mobile, precum si apeluri internationale. Oferta comerciala va fi diposnibila in cel mai scurt timp si va consta in pachete cu minute incluse, cu tarife diferentiate in functie de tipul de abonament, mergand pana la trafic nelimitat gratuit in retea. Solutia constructiva dezvoltata de ATLAS TELECOM ofera atat servicii de telefonie fixa clasica, cat si o optiune numita "mobilitate limitata", care permite abonatilor sa se poata inregistra in orice celula radio asigurand inclusiv roaming intre celule. Abonatul avand astfel posibiliatea de a efectua si primi apeluri chiar si cand el este in miscare (cartier si chiar in intreg orasul), trecerea intre zonele de acopererire a doua celule vecine fiind transparenta pentru abonat. Serviciul "Relatii cu clientii" va fi la dispozitia abonatilor douazeci si patru de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. De asemenea, ATLAS TELECOM va oferi o gama variata de servicii cu valoare adaugata: transmisii de date (e-mail), SMS, mesagerie vocala, etc.

  
Evenimentul de la Oradea a fost sarbatorit luni seara, la Hotelul Continental, cu sampanie si focuri de artificii ce au brazdat cerul orasului mai bine de 20 de minute. La acest evenimant au participat Philippe Bednarek, presedintele ATLAS TELECOM GROUP, Dan Bedros, presedinte-director general Alcatel Romania, Bernard Moscheni, directorul general Orange Romania, deputatul Varujan Paumbocian, presedintele comisiei tehnice din Camera Deputatilor, Stefan Seremi, presedintele Consiliului Judetean Bihor, Alexandru Retegan, subprefectul Judetului Bihor.

ATLAS TELECOM - Un operator inovator pentru o noua oportunitate de piata
     La sase luni de la liberalizarea pietei de telecomunicatii din tara noastra, compania ATLAS TELECOM NETWORK ROMANIA - parte a grupului international ATLAS TELECOM - lanseaza astazi propria retea de telefonie, fiind primul operator care intra pe piata de telecomunicatii dupa ianuarie 2003.

Proiectul pilot a fost finalizat in Oradea, urmand ca in urmatorii ani reteaua sa acopere principalele 20 de orase ale tarii, cu un numar estimat de peste 1.000.000 de abonati. Investitia totala a proiectului va atinge suma de 100 de milioane de Euro.

Solutia constructiva dezvoltata de ATLAS TELECOM consta in implementarea unor retele metropolitane cu inele de fibra optica si cupru, cu cabinete stradale si celule radio de exterior si va functiona pe baza buclei locale radio - DECT. Compania ofera atat servicii de telefonie fixa clasica, cat si o optiune numita "mobilitate limitata", care permite unei parti dintre abonati sa poata avea acces in orice celula radio, asigurand inclusiv roaming intre celule. De asemenea, operatorul va asigura si interconectarea cu principalii operatori de telefonie fixa si mobila din Romania.

Reteaua ATLAS TELECOM va asigura apeluri in retea, catre alte retele nationale, precum si apeluri internationale, utilizand o solutie de telefonie cu "mobilitate limitata" in sistemul DECT (Digital Enhanced Cordless Telephony) - standard IMT 2000.

Domeniile de dezvoltare strategice includ pozitionarea atat ca transportator international cat si local de apeluri care sa combine portofoliul de voce cu serviciile de acces rapid la Internet. Folosirea retelei de voce va fi dezvoltata prin servicii inovative si planuri tarifare care includ apeluri gratuite in retea, mobilitate limitata si capabilitati de roaming intre orase. Costurile sistemului DECT pentru realizarea structurilor de distributie si a infrastructurii de acces sunt scazute comparativ cu liniile telefonice fixe si investitiile GSM.

Aceste costuri scazute de exploatare vor determina crearea unei structuri de pachete de servicii care vor avea cele mai mici preturi si tarife de pe piata.

Oferta comerciala consta in pachete cu minute incluse, cu tarife diferentiate in functie de tipul de abonament, mergand pana la trafic nelimitat gratuit in retea. Serviciul "Relatii cu clientii" va fi la dispozitia abonatilor douazeci si patru de ore pe zi, sapte zile pe saptamana. De asemenea, ATLAS TELECOM va oferi si o gama variata de servicii cu valoare adaugata: transmisii de date (e-mail), SMS, mesagerie vocala, etc.

Grupul de companii ATLAS TELECOM, fondat in 1995, este o companie de telecomunicatii globale integrate care ofera servicii novatoare pentru numeroase sectoare aflate in plina expansiune. Strategia care conduce activitatea grupului este bazata pe agresivitatea penetrarii in piata si pe un echilibru optim intre riscurile investitorilor si venituri.

ATLAS TELECOM are o prezenta mondiala, oferind servicii in peste saizeci de tari prin cele patru divizii specializate ale sale: Atlas Telecom Network, Atlas Telecom Mobile, Atlas Telecom Services, Atlas Telecom Interactive.

In Romania, ATLAS TELECOM ofera servicii de telefonie internatonala in doua variante: serviciul postpaid, care permite efectuarea de apeluri internationale in sistem de telefonie clasica si de care beneficiaza deja peste 1000 de companii mari si serviciul prepaid , care ofera apeluri internationale prin intermediul cartelelor preplatite. Cu ajutorul unei reviste de specialitate din domeniul telecomunicatiilor, in perioada ianuarie-mai 2003 au fost distribuite gratuit peste 100.000 de cartele pe teritoriul intregii tari. Cartelele prepaid "Calator" pentru convorbiri internationale au valori de 4, 8 si 16 Euro - tarifele scazand cu cat valoarea cartelei este mai mare - si vor fi distribuite la nivel national incepand cu a doua jumatate a lunii iulie 2003.

Echipa Atlas
pagina: 1 2 3 4
Home | Atlas Telecom Inc | Selfcare Atlas Telecom | WebMail Atlas Telecom | Contact
Copyright © 2001 - 2010 Atlas Telecom Network Romania. All Rights Reserved.
[Total afisari: 2792622]
[Total vizite: 636928]
din 1 ianuarie 2003